Supă de pui cu praz

de Panacris in Supe, 21 Aug 2014 | 5585 vizualizari

 

Eii, nu m-am putut abține de provocarea Bucătărașului, și a partenerului Philips, să pun Multicooker-ul la treabă. Am început cu ceva simplu;) Supa ușoară de praz a Valclaudiei, http://www.bucataras.ro/retete/supa-usoara-cu-praz-si-paste-colorate-64143.html, mi-a făcut cu ochiul de la bun început. Bineînțeles că am adus ”mici” modificări. Gata cu vorba și spor la treabă! ;)

 

INGREDIENTE

  • carne de pui cca. 300 g ( eu am folosit patru ciocănele),
  • praz 1 bucată, partea albă de cca. 300 g,
  • ardei roșu 1 bucată,
  • morcov 1 bucată mare,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac rădăcină 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină cca. 200 g,
  • gulie verde 1/2 bucată,
  • grăsime de rață 2 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • enibahar 1 boabă,
  • semințe de muștar cca. 10 bucăți,
  • leuștean verde 2-3 fire,
  • pătrunjel verde 2-3 fire,
  • fidea de casă cca. 150 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de pui cu praz:

Prazul și zarzavaturile se spală, se curăță și se taie mărunt. Multicooker-ul se programează la FRY, ptr cca. 7 minute, se adaugă în vasul aparatului rondelele de praz, zarzavaturile și grăsimea de rață, lăsându-se la gătit. După ce a expirat timpul de gătire, se adaugă ciocănelele, se asezonează de sare, piper, enibahar, semințe de muștar, verdeață și se completează cu cca. 2000 ml apă. Se programează aparatul la BOIL ptr 30 de minute. După terminarea programului de gătire, se adaugă tăițeii de casă, apoi se închide capacul și se lasă să se gătească  în programul de KEEP WARM. După cca. 10 minute se deconectează aparatul de la sursa de curent.

Supa se servește fierbinte presărată cu verdeață și piper proaspăt măcinat sau ardei iute după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de pui cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste